Що потрібно знати перед початком SEO просування сайту

1. Тексти сайту повинні бути унікальними: новини, статті, описи товарів, текстові сторінки. Не копіюйте дослівно тексти з інших сайтів. Копіювання текстів - це суперечить правилам Google оскільки розцінюється як крадіжка контенту. За це Ваш сайт швидше за все потрапить під фільтр, і це безсумнівно приведе до погіршення позицій.

Хочемо звернути Вашу увагу на те, що вимога унікальності контенту особливо стосується опису товарів. Якщо Ви переписуєте опис з обгортки / коробки товару (а не з іншого сайту) - це не означає, що текст буде унікальним. Теж саме можуть зробити і Ваші конкуренти. У підсумку виявиться, що описи товарів на Вашому сайті і ще на 10 інших сайтах абсолютно ідентичні. Google боти не можуть знати, що це один і той же товар, але вони бачать, що тексти однакові і роблять висновок що хтось у когось переписав текст. Який сайт визнають оригінальним, а який копією - вгадати неможливо, а на позиціях сайту який визнаний копією це позначиться однозначно. Настійно рекомендуємо приділити увагу і час на складання унікальних описів товару. Ставлення Google до копіювання текстів.

2. Вихідні посилання з сайту, особливо з головної сторінки не бажані. Обмін посиланнями, обмін банерами швидше засмітить сайт зайвими вихідними посиланнями, а позитивної віддачі від цих дій не буде. Якщо є гостра необхідність додати посилання на інший сайт, то краще створити окрему сторінку і вже на внутрішній сторінці прописати вихідне посилання, і по можливості закрити його тегом nofollow. Чому так ? Google присвоює певну ступінь важливості кожній сторінці вашого сайту, а вихідні посилання відбирають її в сторінки вашого сайту, і в кінцевому підсумку це позначиться на позиціях сторінки та сайту в цілому.

3. Роботи SЕО гарантують позиції, але не продаж. Роботи SЕО спрямовані на те, щоб сайт зайняв позиції за релевантними запитами в результатах пошуку Google або Yandex. Присутність сайту в результатах пошуку забезпечить приплив цільового трафіку, але не гарантує зростання продажів.

Продажі залежать від цінової політики, наявності цін на сайті, простоти і зручності користування сайтом, наявності різних способів оплати, грамотної презентації товару, швидкості завантаження сторінок і ін. Завдання SЕО - залучити потенційних користувачів на сайт. Конвертація користувачів в покупців - це завдання робіт по юзабіліті сайту.

4. Позиції можуть коливатися. Після того, як сайт зайшов в Google топ 10 за визначеними запитам, позиції можуть коливатися. Це факт, це може статися і це швидше за все буде відбуватися. Можливі причини коливання запитів:

  • Запит складний і конкурентний, багато компаній борються за позиції по цьому запиту.
  • Google апдейт. Google постійно удосконалює алгоритми ранжування сайтів. Зміни в алгоритмі можуть незначно позначитися на позиціях, як в кращий так і в гірший бік.
  • Поява нових гравців на ринку, які в свою чергу теж працюють над просуванням своїх товарів.

Падіння позицій на 2-3 пункти не смертельне тож причин для паніки немає. Різке падіння позицій або зникнення сайту з індексу говорить про те, що сайт потрапив під фільтр або т.зв. бан (коли сайт видаляється з бази пошукової системи). В цьому випадку з вашого боку повинні бути зроблені активні дії для того, щоб витягнути сайт з під фільтрів. Витягнути сайт з бану практично неможливо.

5. Ми не гарантуємо топ 1 або топ 3. Якщо сайт стабільно тримається на 6-10 позиції, ми можемо спробувати підтягнути запит вище. Але ми не можемо гарантувати 100% потрапляння на будь-яку (включаючи першу) позицію.

6. Якщо ви вносите зміни в сторінки, які ми виводимо, то позиції можуть впасти. Зміна контенту сторінки тягне за собою зміну семантичної структури тексту, щільності ключових слів. Сторінки, які ми готуємо для просування, повністю відповідають SEO вимогам. Якщо ж Ви змінюєте контент сторінки, то деякі SEO вимоги можуть бути невиконані, що в підсумку позначиться на позиціях. Тому ми настійно рекомендуємо, проконсультуватися з нами перш, ніж міняти сторінки або вносити кардинальні зміни на сайт. Позиції можуть впасти, якщо ви кардинально міняєте текст головної або виведеної сторінки або весь сайт цілком, або дизайн. Якщо сайт займає позиції по потрібним Вам запитам, і Ви не хочете їх втратити, то глобальні зміни найкраще вносити частинами.

7. Молоді сайти рухаються довше і дорожче, ніж сайти «зі стажем». Google віддає пріоритет у видачі сайтам, які вже довго присутні в мережі і добре себе зарекомендували за цей час.

8. Ми несемо відповідальність тільки за ті запити, які обговорюємо з клієнтом і виводимо.

 

 

Корисні статті:

Що потрібно знати перед початком SEO просування сайту

SEO FAQ - - Просування сайту: питання та відповіді

Загальні рекомендації власникам сайтів з розвитку ресурсу

Як уникнути помилок, замовляючи просування сайту (SEO)

Білі, сірі та чорні методи просування веб сайтів

Просування сайту в пошукових системах Google, Yandex

Автор: Евген Хазанов

26 Січня 2012

Категория: Маркетинг

Сортувати записи за категоріями