Як уникнути помилок, замовляючи просування сайту (SEO)

Буває, що домовляючись про виведення сайту, замовник не хоче вникати в деталі виведення проекту, і відповідно має мало інформації і розуміння, що власне буде відбуватися з його сайтом.

Отримуючи ж інформацію про вартість виведення сайту в топ-10, замовник дивується, а час, який на це потрібно просто шокує. Замовник погано розуміє, з чого складається вартість просування.

А комплекс робіт з виведення сайту може включати в себе (крім основних і стандартних робіт) не багато ні мало:
- переробку всієї структури сайту
- аналіз сайту на потрапляння під фільтри пошукових систем
- вивід сайту з під Фільру або з пісочниці

Для того щоб уникнути додаткових тимчасових і фінансових витрат, ми наводимо нижче наші рекомендації:

1. Ще на стадії розробки сайту, продумати спільне бачення просування і сегмент тематик сайту для виводу в топ-10. Тому-що структура сайту будується з урахуванням того, які сторінки будуть виводитися в майбутньому в топ пошукових систем.

2. Ви повинні розуміти, що 60% всіх потенційних відвідувачів і покупців, це як правило низькочастотні запити (наприклад "купити триколісний велосипед"), це і є якість просування. Але тим не менш розкручені низькочастотні запити не виключають використання основних ВЧ запитів (наприклад "велосипед") і навпаки.

3. Вам обов'язково повинні дати первинні рекомендації для контенту вашого сайту. Унікальність контенту на вашому сайті швидше за все виявиться основною рекомендацією і вимогою.

4. Замовнику важливо розуміти, що не можна раптом змінити тему на сторінці, якщо сторінка для виводу вже зайшла в індекс пошукової системи.

5. Якщо ви приходите в компанію зі своїм готовим проектом (сайтом), то вам повинні зробити детальний аналіз сайту. Може виявитися, що потрібно буде внести правки в код сайту, або необхідна буде серйозна оптимізація сторінок сайту ще до того, як почнеться сам процес виведення сайту в топ.

На цьому мабуть потрібно зупинитися детальніше.

Є поверхневий аналіз сайту - коли важко визначити чи буде сайт виводитися. Бажано зробити більш глибокий аналіз на предмет усунення можливо вже допущених помилок, що потребують глибшого дослідження сайту і часу, і швидше за все він буде не безкоштовним. Але на підставі такого аналізу, можна буде зробити висновок, чи візьмуть сайт відразу в просування, або буде необхідний ряд заходів, щодо можливого виведення сайту з під фільтра (якщо раптом виявиться що сайт знаходиться під фільтром), або інші маніпуляції необхідні для оздоровлення сайту і нормального ефективного просування.

Адже вашій компанії необхідне саме продуктивне просування, а не шаблонне "хутенько"? Буває виявляється що сайт в топі, але відсутня конвертація з виведених запитів.

6. У разі наявності проблем на сайті варто розмежовувати строки виведення і самі роботи з усунення проблем сайту перед початком виведення.

7. Буває так що сайти потрапляють в т.зв. "Пісочницю" - самий звичайний початковий і природний фільтр пошукових систем. Час виходу сайту з "пісочниці" буває досягає 2 місяців. Вам потрібно знати, що така практика пошукових систем існує. Вивід сайту в топ - діло не швидке.

8. Може виявитися, що робота з виведення вашого сайту складна і довга. Вам повинні чесно про це сказати. Доводити до відома замовника, про всі складнощі і можливі зміни, навіть якщо це вам може не сподобатися - обов'язок компанії з якою ви плануєте співпрацювати. Можливо вам слід самому уточнити у компанії, чи бачать вони труднощі у виведенні вашого проекту в топ. Може ви відмовитеся, зважаючи на вартість чи інші причини, тому краще заздалегідь знати про це.

9. Всі технічні вимоги по просуванню повинні бути узгоджені до початку просування.

Дотримуючись наших рекомендацій, ми сподіваємося, у вас буде більше розуміння, що необхідно щоб ваш сайт зайшов в топ-10. А також сподіваємося це дозволить вам уникнути основних помилок при виборі компанії, якій ви довірите роботу з вашим сайтом.

Правильний вибір такої компанії допоможе заощадити ваш час і бюджет, а також допоможе виправдатися вашим очікуванням.

 

Корисні статті:

Що потрібно знати перед початком SEO просування сайту

SEO FAQ - - Просування сайту: питання та відповіді

Загальні рекомендації власникам сайтів з розвитку ресурсу

Як уникнути помилок, замовляючи просування сайту (SEO)

Білі, сірі та чорні методи просування веб сайтів

Просування сайту в пошукових системах Google, Yandex

 

Автор: Евген Хазанов

27 Травня 2012

Категория: Маркетинг

Сортувати записи за категоріями